4.5.2011

Huomenta :)

Eilen illalla kokeilin taas yhdenlaista herkkua.
Paistoin piirakkavuokaan pohjan
kaupan valmiista murotaikinasta,
laitoin jäähtyneen pohjan päälle purkillisen
kondensoidusta maidosta keitettyä toffeeta,
toffeen päälle 400g päärynä-kinuskijugurttia
ja pinnalle pieni purkillinen coctailhedelmiä.
Tosi hyvää mutta jugurtti on niin löysää että
laitan ens kerralla 1-2 liivatetta sekaan :)
Ja ettei ihan pelkäksi herkutteluksi menis
niin pari hiivaleipää tein iltapalalle.
On aina ollut tosi laiska leivän leipomisessa,
mutta nyt aattelin että vois vapaaviikoilla
kunnostautua ja tehä välillä ite leipää.
Kaks hiivaleipää tulee kuitenkin aika nopeasti.
Ja kummasti innostaa kun lapset aivan
mielissään sanoo että jes, sää leivot leipää! :D
(Ohjeen katsoin hiivaleipäjauhopussin kyljestä)
2 leipää:
5 dl vettä
50g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia (laitoin 1 rkl sokeria tilalle)
½dl oljyä
12-13 dl hiivaleipäjauhoja

Lisää kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja siirappi
tai sokeri. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa voimakkaasti.
Lisää loput jauhot vähitellen ja viimeisenä öljy.
Peitä taikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta 2 leipää, anna kohota vähän aikaa.
Paista 200 asteessa n. 25 min.
Kivaa keskiviikkoa!
~Hannele~

6 kommenttia:

  1. Onko sulla leivinuuni? Tuli vaa mieleen tuosta leivästä.
    Kivat nuo emalimukit. Emalikattilasta haaveilen.

    VastaaPoista
  2. Hannele: Mulla meni monta vuotta etten käyttänyt liivatetta, en "uskaltanut" kun se tuntui niin vaikealta. Nykyään käytän aika paljon :) Liivatteita liotetaan kylmässä vedessä kunnes ne pehmenee. Sitten niistä puristetaan vesi pois ja ne sulatetaan pieneen määrään maitoa, mehua tms. Seos kaadetaan sekoittaen jugurttiin tai muuhun ja annetaaan hyytyä muutama tunti.
    Eve: Ei oo ja kyllä harmittaa :( Kaikki muut tulisijat sitten onkin: takka, puuhella, puukiuas ja puulämmitys! Emalikattilasta haaveilen minäkin. Hackmanin Talvi-sarjan kattilat esim. on aika ihania :)

    VastaaPoista
  3. Ai sulla on kans viel raparpereja pakastimessa, ei sit muutaku leipomispuuhiin :) Raparperipiirakat on meillä ihan ehdoton raparperien kulutus -kohde :D !

    Ja ompas tämä ihana herkku kondensoidusta maidosta tämä, hyvä idea! Takuulla ihanaa :-) Tuota päärynä-kinuskijugurttia en ookkaan koskaan maistanut, vaik mieli on kyllä tehnyt. Ehkäpä tästä inspiroituneena voisin joku kerta maistaa :) Super-ihanan näköistä, namskis!

    VastaaPoista
  4. Oi nom mitä herkkuja sä oot tehnyt! Ite tehty leipä on niin hyvvää, mutta on se niin turvottavaakin :D Tuo piirakka menee kyllä testiin, heleppoa ja hyvvää! Nyt vaan täytyy pitää herkuista taukoa kun on ollut näitä juhlapyhiä tässä... :/

    VastaaPoista
  5. Moi!
    kiitos kommentista! Ihanaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥